Четирите постоянни експозиции на Исторически музей – Дряново, които традиционно представляват интерес за гостите на града, ще бъдат отворени в рамките на обичайното за тях работно време във всички панаирни дни.

Организираните от нас в последния месец временни експозиции, за посещението на които не се заплаща входна такса, предоставят няколко нови различни възможности за запознаване с разнообразно по своето естество културно наследство.

Препоръчваме Ви да посетите:

1. “Рачо Стоянов – живот и творчество” – фотодокументална изложба на ИМ-Дряново и ДА-Габрово посветена на родения в Дряново голям майстор на българското слово от първата половина на ХХ в. (зала за временни изложби на експозиция “Колю Фичето”)

2. “Дърворезба и дървопластика” – авторска изложба на Димитър Минчев – историк и общественик, подчинил в последните три десетилетия длетото и въображението си на създаването на красота (зала за временни изложби в Икономовата къща)

3. “От киноцентъра до музейната витрина” – гостуваща изложба на ИМ-Попово с автентични народни носии от Гюмюрджина, Дедеагач, Софлу, Доганхисар, с които е заснет филма “Капитан Петко войвода” (етаж II в Икономовата къща)

4. “Сътворено от Земята” – постоянна експозиция с уникални образци от минерали с различна по вид кристализация, които нашият съгражданин Венци Панев дари на своя град Дряново (в Лафчиевата къща)

Очакваме Ви!

Исторически музей Дряново