На 2 май, дни преди най–големия православен празник Възкресение Христово, от 17:30 ч. в Икономовата къща в Дряново ще бъде открита изложба с наградени детски рисунки от 10 световни конкурса, организирани и проведени от фондация „Малък Зограф“.

Организаторите на събитието са Община Дряново, Исторически музей – Дряново, НЧ „Развитие – 1869“, НЧ „Дряновска пробуда – 2008“. Институциите обединяват усилията си, за да подарят на жителите и гостите на града една красива, пъстра и впечатляваща изложба с рисунки на деца от десетки държави. По време на откриването посетителите ще се насладят на изпълненията на децата от вокална група „Дряновски звънчета“ при НЧ „Развитие – 1869“ гр. Дряново, с ръководител Яница Петрова. Изложбата може да бъде разгледана до 15 май.

Фондация „Малък Зограф“ е учредена през 2012 година от Пепа Боянова – художник и преподавател по изобразително изкуство и Иван Иванов – художник-дърворезбар, с общия им стремеж тя да бъде един инструмент, чрез който да предадат дългогодишния си опит в сферата на изобразителното изкуство, както и преподаването и възпитанието на децата в подкрепа развитието на художествените заложби у младите артисти от България и чужбина. Фондацията ежегодно организира Световен конкурс за детска рисунка и изложби с наградените творби, а така също обучения, курсове и национални пленери по изобразително изкуство и творчески работилници.

Исторически музей Дряново