В края на годината, в най-празничния месец декември, Исторически музей – Дряново ще зарадва жителите и гостите на града с изложбата „Дряново и художниците“. В нея със свои творби ще участват художници, които съдбата е срещнала с това място. Някои от тях са родени и останали тук, други са започнали своя път от нашия град, но сега живеят и творят другаде. За трети – родният край е далеч, но са избрали за свое местообитание Дряново или някое китно селце в общината и това е повод да са сред поканените в годишната изложба на художниците, вдишвали от въздуха и черпили вдъхновение за четката си от прелестите на този край.

Творческият стил на част от авторите е познат, на други – в по-малка степен, но всички те са много талантливи, различни, използват разнообразни техники и формати и обичат да изразяват чувствата си и да общуват с публиката посредством изобразителното изкуство. Влюбени в него, с картините си те зареждат зрителя с оптимизъм и носят радост и надежда за един по-добър и хармоничен свят.

Каним ви на чаша вино в един празник изпълнен с цветове, форми, идеи, радост и светлина, а за доброто ви настроение сме подготвили и музикални изпълнения!

Заповядайте на 15.12.2022 г. в Икономовата къща!

Откриването на изложбата е в 17:30 ч.

Исторически музей Дряново