За втора поредна година в Дряново м. юли започва с големи културни събития, които се стремим да превърнем в своеобразен празник за участници и почитатели на изобразителното изкуство.

Тематично събитията са подчинени на емблематичната за града ни личност – Колю Фичето, а на 5 юли, от 17:00 ч. в Икономовата къща, Ви каним на откриването на изложба с произведенията от националния конкурс за портрет на майстора и с творбите на тазгодишните участници в Национален пленер по живопис “Дряново на майстор Колю Фичето – памет и настояще” – художниците Албена Петкова, Иван Русанов, Ивелин Стоянов, Станка Александрова и Явора Петрова. По време на откриването на изложбата на един от тях ще бъде връчена Наградата на град Дряново. Носителят ѝ ще бъде избран след компетентно журиране с участието на представители на Съюз на българските художници, а наградата е осигурена от Община Дряново.

Събитието в залата на Икономовата къща ще продължи с поезия, музика и чаша вино, а зрителите ще имат удоволствието да чуят стихове на дряновските поети Виржиния Дачева, Генчо Витанов, Деница Пенкова, Павлин Ботев, Томислав Линков, Цонка Христова и изпълненията на Даниела Данис Туран-Христова – цигулка и Мирела Валявичарска – пиано.

Исторически музей Дряново